-
D – Schade herstellen tijdens jeugddetentie.Verslag van onderzoek rond schade herstellen tijdens jeugddetentie. Een evaluatieonderzoek naar herstelgericht werken in Forensisch Centrum Teylingereind.
-
D - wegwijs na een incidentDit schema maakt je wegwijs in de stappen die je allemaal kan nemen na een incident. Op gerechtelijk, niet gerechtelijk, financieel en psychosociaal vlak.
-
D - Succesvol sorry zeggen en ontvangenWaarom is het soms zo moeilijk om sorry te zeggen? En waarom is het zo belangrijk? Hoe maak je de ander duidelijk dat het je echt en oprecht spijt? Dit artikel geeft je antwoorden en tips.
-
D - Spelen met conflictenMet dit spel oefen je jezelf in conflictvaardig gedrag. Je leert je eigen gedrag in conflicten herkennen en je leert hoe het anders kan.
-
D - Schaal voor emotionele ontwikkelingSchaal voor emotionele ontwikkeling voor mensen met een verstandelijke beperking (SEO).
-
D - Quizzie: straffen of herstellen?Wissel met collega’s van gedachten over straffen en herstellen aan de hand van een casus.
-
D - Lied 'Sorry zeggen'Een lied over sorry zeggen: het is niet fijn of makkelijk, maar het is beter het toch te doen. Het kan in de klas of leefgroep gebruikt worden om het over herstel te hebben, om het terug goed te maken bij een incident, ...www.youtube.com/watch?v=gz4A1YSn1MQ
-
D - Kleine methodiekjesUit de concrete ervaringen binnen onze school (basisaanbod en type 9) beschrijven we kort enkele manieren die wij hanteren om stil te staan bij conflicten.
-
D - Hoe vergeef je jezelfHoe ga je verder met jezelf en hoe kan jezelf vergeven als je weet dat je in de fout ging en de ander jouw sorry niet aanvaardt.
-
D - Herstelideeën15 manieren om het terug goed te maken.
-
D - Herstelgericht werken vraagt een stevige inbeddingTips om herstelgericht werken stevig in te bedden in je organisatie.
-
D - HCA-diensten: diensten voor herstelrechtelijke en constructieve afhandelingenDeze tekst gaat over de werking van HCA-diensten. HCA omvat 4 werkvormen: de slachtoffer - dader bemiddeling, het herstelgericht groepsoverleg, de gemeenschapsdienst en het leerproject.
-
D - En wat met straffen?Dit artikel gaat kort in op de plaats van straf binnen herstelgericht werken.
-
D - Educatief materiaal om gevoelens en behoeften te besprekenEen overzicht van educatief materiaal (foto’s, kaartjes en spelen) om gevoelens en behoeften te benoemen en bespreekbaar te maken. Op de laatste pagina vind je een overzicht waar je het materiaal kan uitlenen.
-
D - Door het lintMet dit educatief materiaal geef je individuen of koppels inzicht in hun eigen kwaadheidsopbouw en reik je hen tips aan om hun kwaadheid in te perken en zo agressie te vermijden.
-
D - Creatieve manieren om sorry te zeggenEen 5-tal creatieve manieren om sorry te zeggen.
-
D - App SignalerensignaLEREN is een app die jeugdigen in staat stelt om hun eigen spanning te reguleren. Het handige hulpmiddel heeft een functie waarmee jeugdigen eenvoudig kunnen herkennen in welke fase van spanningsopbouw ze zitten. Daarnaast draagt de app opties aan waarmee die spanning kan worden verminderd.
-
C – Herstel tussen dader en slachtofferDit artikel gaat kort in op de verschillende manieren om tot herstel van schade te komen. Via een simpel gebaar, een vergoeding, een herstelgesprek, een herstelactiviteit of via herstelbemiddeling.
-
C - Welke klusjes kan ik doenPicto-overzicht van mogelijke klusjes die iemand kan doen om het weer goed te maken.
-
C - Wat als je geen sorry krijgt?Dit artikel gaat kort in op wat je kan doen als je geen sorry krijgt en zelf wel nood hebt aan herstel.
-
C - VerzoeningsgebarenWat zijn verzoeningsgebaren precies? Hoe doe je dat? Of hoe ontvang je zo'n gebaar?
-
C - Verontschuldig je met een liedZing een lied om je te verontschuldigen. Doe dit live of film het en stuur het door.
-
C - vergeven - een proces van empathie en mededogenVergeven is niet makkelijk. Soms is de pijn zo diep dat je weerstand en angst voelt om te vergeven. Tegelijk verlang je ernaar om bevrijd te worden van die knagende pijn en opnieuw in vrede te leven met jezelf. En misschien ook met diegene die je kwetste. Hoe doe je dat, vergeven? Hoe gaat dat in zijn werk?
-
C - Uitgelezen - Samen wijsRecensie en samenvatting van het boek ‘Samen wijs! Herstelgericht werken op school’ – Ligand.
-
C - SorrykaartjesHeb je spijt en wil je iemand je excuses aanbieden? Maak zelf een sorrykaart of gebruik een van de kaarten in bijlage.